Excursie Varna  – Shumen – Madara

1 zi autocar  |  2021

Grandoare și atracții

      Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06:30 in Parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 07:00. Se va urma traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Shumen. 

      Odata ajunsi in zona Shumen, vom urca pe dealul de langa oras, pentru a vizita Monumentul celor 1300 de ani de exsitanta a Bulgariei. Situat la peste 300 metri inaltime fata de centrul oraslui, momumentul construit in 1981 in stil cubist poate fi observat de la peste 30 km distanta. Coboram in oras si vizitam Moscheea Tombul, cea mai mare moschee din Bulgaria si a doua ca marime din Balcani, dupa cea de la Edirne. 

      Continuam spre Calaretul de la Madara, singurul basorelief in stanca din Europa, reprezentand un calaret in marime naturala, dateaza din jurul anului 710. Sculptat pe o stanca verticala la 23 metri inaltime, monumentul il reprezinta pe Hanul bulgar Tervel (sec VII). Dupa pranz ajungem in Varna, cel mai mare oras de pe litoralul bulgaresc si al treilea oras ca marime din Bulgaria, dupa Sofia si Plovdiv. Orasul este considerat ca fiind capitala Bulgariei pe perioada verii, deoarece Varna este si o importanta statiune estivala la Marea Neagra. 

      Aici vom vizita catedrala din centrul orasului. Aceasta poarta hramul „Adormirea Maicii Domnului” si este una dintre cele mai faimoase clădiri din oraș. Templu de rugăciune pentru localnici și în același timp obiectiv turistic în traseele turiștilor, catedrala a devenit un simbol al orașului Varna. Apoi vom face o plimbare in parcul Primorski, parc ce se intande pe 100 ha de paduri si gradini si unde vom putea servi o binevenita cafea bulgareasca. Dupa vizite, revenim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si formalitati vamale.

SERVICII INCLUSE:
• Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale;
• Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);
• Insotitor de grup din partea agentiei.

SERVICII NEINCLUSE:
• Asigurarea medicala (recomandata);
• Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;
• Supliment pentru locuri preferentiale în autocar– 5 Euro/pers;
• Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.

Bine de știut: 
Grup minim 40 persoane.

ATENTIE: 
* Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda nationala – Leva
* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind
posibilitatea inscrierii la un program similar;
* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;

* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Informații:

Conditii de plata/anulare 
» Avans 30% la înscriere, diferența cu 40 zile înainte de plecare;  conditii standard de anulare – conform contract de colaborare/de comercializare a pachetelor de servicii turistice.
» Plata 100% la inscriere in cazul first minute/ofertelor speciale/tarif senior +55/student/tarif unic; penalizare 100% in caz de anulare.